T24 Politika
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada, “Kaybediyorsam ben kaybediyorum” ifadesinin bağlamından koparılarak yanlış anlaşıldığını belirtti. Özel, bu sözlerinin bazı eleştiriler nedeniyle yanlış yorumlandığını ifade ederek, “Bu tartışmalar nedeniyle bir kayıp varsa maruz kaldığım eleştirilerden kaynaklanmaktadır. Ancak partimizin iktidar yürüyüşünde herhangi bir kayıp yaşatmadık ve yaşatmayacağız” dedi.
Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı ayakta karşılama tartışmalarına dair yaptığı bu açıklamanın ardından, sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulundu. Sözlerinin yanlış bir şekilde yorumlandığını vurgulayan Özel, “Bugün, kullandığım bir ifadenin bağlamından kopartılarak servis edildiğini üzülerek gördüm” dedi.
Özel, yerel seçimler öncesinde kısır kavgalar ve kutuplaşmalardan uzak durarak, yalnızca halkın gündemini konuşmak amacıyla yola çıktıklarını belirtti. “Kimseyle şahsi bir mücadele içinde olmayacağız, mücadelemizi yalnızca milletin hakları için vereceğiz” diyerek, bu anlayışla partilerini 47 yıl sonra birinci parti yaptıklarını söyledi. Attıkları adımların partilerine kazandırdığını, seçim sonrası yapılan araştırmalarda bunun kanıtlandığını ifade etti.
Özel, kullandığı ifadelerin genel siyasi duruşuna işaret ettiğini belirterek, “Bugün bazı eleştirilerin sorulması üzerine, ‘Kaybediyorsam ben kaybediyorum’ derken şahsıma yönelik sert eleştirileri kastediyorum” dedi. İfadelerini şu şekilde sürdürdü:
“Bir kere daha ifade etmek isterim ki; bu tartışmalar nedeniyle bir kayıp varsa, maruz kaldığım eleştiriler nedeniyle bana aittir. Partimizin iktidar yürüyüşüne herhangi bir kayıp yaşatmadık ve yaşatmayacağız. Aldığımız tüm eleştirileri saygıyla karşılıyor, çıkarmamız gereken dersleri çıkarıyoruz. Milletin sesini duyarak, 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi yaptığımız partimizi daha ileriye taşıyacağız. 31 Mart gecesi olduğu gibi genel seçim akşamı da partinin ışıkları hiç sönmeyecek, TRT ekranlarında da CHP yine birinci parti olacaktır.”
“Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu”; Kayıp bir kuşağın hikâyesi ‘Mübadele’ |