Fatih Erbakan, İstanbul Suriçi Toplantıları’na Katıldı
Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul Suriçi Grubu tarafından düzenlenen Geleneksel İstanbul Suriçi Toplantıları’na katılım gösterdi. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbakan, Cumhur İttifakı’na verdikleri destekle ilgili düşüncelerini paylaştı.
Erbakan, kendisine yöneltilen “Cumhur İttifakına keşke destek vermeseydim dediğiniz oldu mu?” sorusuna “Bu adımı atmasaydık, kendimizi sorumlu hissedebilirdik. Bu nedenle bir pişmanlık yaşamıyoruz. Eğer böyle bir adım atmasaydık, belki de bu iyi sonuçların ortaya çıkmasına engel olabilirdik. Şimdi en azından böyle bir vebalimiz kalmadı” şeklinde yanıt verdi.
Emekliler ve Asgari Ücretlilerin Durumu
Toplantıda, Türkiye’deki ekonomik zorluklara da dikkat çeken Erbakan, “En düşük emekli maaşı alan emeklilerimizin önemli bir kısmı ve asgari ücretlilerin tamamı açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Araştırmalar, halkın yüzde 45’inin açlık sınırının altında, yüzde 85’inin de yokluk sınırının altında bulunduğunu gösteriyor. Bayramlarda ve tatillerde uçaklarda yer bulamıyoruz, restoranlarda masa bulamıyoruz, otellerde yer bulamıyoruz. Bu durum, kalan yüzde 15’lik kesimin doluluğunun bir göstergesi” diye konuştu.
Gazze’ye Dikkat Çekti
Erbakan, dünya genelindeki savaşlar ve işgallerle ilgili olarak, “Gazze’yi bize seyrettiriyorlar” ifadesini kullandı. Sözlerine şöyle devam etti: “Hepimiz biliyoruz ki, Irak’taki işgali yıllarca seyrettik. 1 milyon sivil hayatını kaybetti, Irak işgal edildi ve parçalandı. Kısa bir geçmişte vatan toprağımız olan Arakan’ı, Keşmir’i ve Doğu Türkistan’ı da izledik. Şimdi de Gazze’yi seyrediyor, sadece kınama ve protesto yapıyoruz. Ancak bu, durumu değiştirmiyor. Gazze adeta yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Şu an Batı Şeria’ya geçtik ve yakında Filistin diye bir şey kalmayacak. Bu bir Filistin meselesi değil; bu, insanlığın geleceğiyle ilgili bir meseledir. Türkiye, Kapadokya’dan başlayıp, Medine-i Münevvere’ye kadar olan geniş bir coğrafyada Büyük İsrail projesiyle karşı karşıya. Bu sorun, yalnızca Türkiye’nin değil, 57 Müslüman ülkenin birlikte hareket etmesi gereken bir meseledir.”
Güçlü Olmanın Önemi
Erbakan, İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bu işlerin lafla, sözle, kınamayla halledilmesi mümkün değil. Türkiye’nin, İslam âlemine öncülük etmesi şart. Sadece Türkiye değil, Mısır, Malezya ve Pakistan gibi ülkelerin de bu konuda birleşmesi gerekiyor. Karşılaştığımız sorunlar, tek başına bir ülkenin üstesinden gelebileceği sorunlar değil.” şeklinde ifadelerde bulundu.