1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İbrahim Çiçek, son kitabı İTTİHAT VE TERAKKİ ile Türk demokrasi tarihinin ilk siyasi partisi olan İttihat ve Terakki Fırkası hakkında tüm bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarttı.

İbrahim Çiçek, son kitabı İTTİHAT VE TERAKKİ ile Türk demokrasi tarihinin ilk siyasi partisi olan İttihat ve Terakki Fırkası hakkında tüm bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarttı.

featured
oplus_34
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İbrahim Çiçek, son kitabı İTTİHAT VE TERAKKİ ile Türk demokrasi tarihinin ilk siyasi partisi olan İttihat ve Terakki Fırkası hakkında tüm bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarttı.

Özellikle Osmanlı Devletinin son dönemleri ve Türk Tarihi hakkında yaptığı büyük araştırmalar ile tanınan Cumhuriyet Savcısı ve Yazar İbrahim Çiçek’in, Osmanlı Devletinin parçalanmaya başladığı ve yıkıldığı dönemlere damga vuran İttihat ve Terakki Fırkasıyla ilgili yaptığı titiz çalışmalar sonunda 3. Kitabı İttihat ve Terakki kitabı Alfa yayınevi tarafından yayınlandı.

Yazar İbrahim Çiçek, günümüzden 135 yıl önce 1889 tarihinde kurulan ve 1908 ile 1918 yılları arasında belirli sürelerde Osmanlı Devletini yöneten Türk demokrasi tarihinin ilk siyasi partisi olan İttihat ve Terakki Fırkası hakkında tüm bilinmeyenleri  anlattığı İttihat ve Terakki adlı son kitabıyla Osmanlı Devletinin o dönemlerine ışık tutuyor.

2018 yılında yayınlanan Mahmut Şevket Paşa Suikastı ve 2021 de yayınlanan Yıldız Mahkemesi kitapları ile tarihe ışık tutan ve saklı kalmış gerçekleri belgeleriyle gün yüzüne çıkartan bu kitaplar ile büyük ses getiren yazar İbrahim Çiçek görünen o ki son kitabı İttihat ve Terakki kitabı ile yine çok ses getirecek.
Tarihe olan sevgisi ve ilgisi nedeniyle Osmanlı Devletinin son dönemleri ile ilgili çok titiz araştırmalar yapan 1965 Şanlı Urfa doğumlu olan İbrahim Çiçek aynı zamanda 1994 yılından bu yana halen Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmakta.

İTTİHAT VE TERAKKİ FIRKASI ile ilgili genel bilgileri kısaca söyle özetleyebiliriz. Türk demokrasi tarihinin ilk siyasi partisi olarak 1889 yılında kurulan İttihat ve Terakki Fırkası, II. Meşrutiyet’in ilanına ön ayak olarak 1908 ile 1918 yılları arasında kısa kesintilerle de olsa Osmanlı Devletini yönetti ve yapılan ilk seçimlerde özgürlükleri genişletmeyi vaat ederek iktidara geldi. Parçalanmakta olan Osmanlı İmparatorluğunu kurtarmak amacıyla genç ve idealist bir kadro ile kurulan İttihat ve Terakki Fırkası, devlet yönetimindeki konusundaki deneyimsizliği ve o dönemdeki iç ve dış sorunlar nedeniyle Osmanlı Devleti kurtarmak bir yana devletin yıkılışını hızlandırmıştı.

Yazar İbrahim Çiçek’in İttihat ve Terakki kitabında en dikkat çeken bölümlerden birisi ise 1915 yılında Suriye Askeri Valisi olarak Şam’a giden ve yaptığı istihbarı çalışmalar sonucunda, Fransa’nın sınırsız desteği ile faaliyet gösteren ve Osmanlıya isyan bayrağı açan Arap ayrılıkçıları, kurduğu Divan-ı Harp mahkemelerinde yargılayarak  28 Müslüman ve 5 Hıristiyan Arap ayrılıkçıyı Beyrut’ta El-Burç Meydanında ve Şam’da Mayıs 1916’da halkın önünde asan Cemal Paşa’nın anlatıldığı bölümler.

İttihat-Terakki’nin Osmanlı devletinin yönetiminde söz sahibi olduğu 10 yılda gerçekleşen bazı olayları derinlemesine inceleyen ve 408 sayfadan oluşan İttihat ve Terakki kitabı yaklaşık 25 bağımsız bölümden oluşuyor.
Bu bölümlerden bazılarının başlığı şöyle:
Behdud Han Cevanşir Cinayeti, Nemesis Terör Örgütü ve Katlettiği İttihat-Terakkiciler, Urfa Mutasarrıfı Mehmet Nusret Bey’in İdamı, Yakup Cemil’in Kurşuna Dizdirilmesi, Veliahd Yusuf İzzettin Efendi’nin Şüpheli Ölümü, Basra Kadısı Elbistanlı Ömer Efendi’nin Öldürülmesi, Süleyman Askeri Bey’in İntiharı, Resneli Niyazi Bey’in Öldürülmesi, Mahmut Şevket Paşa Suikastı, Silahçı Tahsin’in Boğdurulması, Gazeteci Ahmet Samim Cinayeti, Gazeteci Hasan Tahsin Cinayeti, Makedonya’daki Cinayetler, Gazeteci Zeki Bey Cinayeti, 1909 Adana Vakası.

Perdeler arkasında kalan gerçekleri belgelere dayanarak ortaya çıkaran İbrahim Çiçek’ in  İTTİHAT VE TERAKKİ kitabı şimdiye kadar bu konuda yazılan tüm kitaplar içerisinde en ciddi ve kayda değer kaynak olma özelliği taşıyor.
Daha önce farklı tarihlerde Türk Ceza Yasası ile ilgili yazmış olduğu 10 farklı Ceza kitabı da bulunan Cumhuriyet Savcısı ve Yazar Sayın İbrahim Çiçek araştırmalarına devam ettiğini ve ismini şimdilik gizli tuttuğu yeni kitabı üzerinde çalışmalara devam ettiğini belirtti.

İbrahim Çiçek’in Türk Ceza Kanunları ile ilgili yazmış olduğu kitaplar  ise Şunlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İbrahim Çiçek, son kitabı İTTİHAT VE TERAKKİ ile Türk demokrasi tarihinin ilk siyasi partisi olan İttihat ve Terakki Fırkası hakkında tüm bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarttı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Ülke ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!