1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Sümeyra A.’nın Dramı

Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Sümeyra A.’nın Dramı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Sümeyra A.’nın Acı Deneyimi

Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Sümeyra A.'nın Acı Deneyimi

‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturması kapsamında kapatılan İstanbul Esenyurt’taki Özel Reyap Hastanesi’nde, 6 yıl önce doğum yapan Sümeyra A., bebeği için yaşadığı dramı anlattı. 24 Ekim 2018 tarihinde hastanede sağlıklı bir doğum gerçekleştiren Sümeyra A., bebekleri Yahya Selim’in bir haftalık yoğun bakımda tutulduğunu ve yanlış tedavi uygulandığını iddia etti. Ayrıca hastane yetkililerinin kendilerine epikriz raporu da vermediğini belirtti.

Sümeyra A., Yenidoğan Çetesi’yle ilgili haberleri gördükten sonra, yaşadıkları süreci daha iyi anladıklarını ve Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. “O dönemde bebeğim zayıfladı ve bazen sesinde ağlamaktan kaynaklı çatallaşma vardı. Acıyı yaşayan diğer aileler de var, bunu söylemeye utanıyorum ama çok şükür çocuğumun şu an herhangi bir sorunu yok. O gün hastanede doğum yapan 8 kadından sadece bizim bebeğimiz yoğun bakımda değildi; diğerleri hep oraya alınmıştı” dedi.

Doğum Sonrası Yaşananlar

Sümeyra A., o dönemde İstanbul’da yaşıyordu ve doğum sonrası yaşananları şu şekilde anlattı: “Bebeğim doğduktan sonra, doğumhaneden alınarak solunum sıkıntısı olduğu gerekçesiyle Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Hastane yetkilileri, bebeği kısa süre içinde göstereceklerini söylediler, ancak aileyi sürekli oyalayarak bir hafta boyunca bebeğimizi yoğun bakımda beklettiler.” Sümeyra A., Yenidoğan Çetesi’nin lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı tarafından sürekli bahanelerle oyalandıklarını ve bebeğine sarılık teşhisi konularak hastanede tutulduğunu dile getirdi.

Bir Anne Olarak Hissettikleri

Sümeyra A., yaşadıklarını şöyle sürdürdü: “Oğlum sağlıklı bir gebelik sonucunda dünyaya geldi. Ancak doğum sonrası yapılan kontrollerde, bebeğimde basit bir solunum sıkıntısı olduğu belirtildi. Doktor Fırat Sarı, bebeğin yoğun bakıma alınması için imza vermemizi istedi. ‘Bu basit bir sorun, neden yatırıyorsunuz?’ diye sorduğumuzda, ‘Gözetim altında tutacağız, önemli değil, 1-2 gün sonra taburcu edeceğiz’ şeklinde yanıt aldık. İlk gün bebeğimizi gördüğümüzde, hızlı nefes alıyordu ama akşamında iyileşmiş görünüyordu. Ancak her gidişimizde farklı bahanelerle bebeğimizin bir gece daha yoğun bakımda kalmasını istediler. O zaman şüphelenmedik ama bir hata geçmesine rağmen taburcu etmemeleri üzerine, ‘Artık bebeğimi hastaneden çıkarmak istiyorum’ dedim.”

Doktorun Korkutma Taktikleri

Sümeyra A., doktorun kendisini nasıl korkuttuğunu şöyle aktardı: “Dr. Sarı, ‘Solunum sıkıntısı yok ama sarılık başladı’ diyerek beni tekrar hastaneye çağırdı. Israrla bebeğimi çıkarmak istediğimi belirtince, ‘Çıkartmak istiyorsan, ama evde fenalaşırsa sorumluluk kabul etmem’ diyerek beni korkutmaya çalıştı. Şüphelendiğim için, ‘Bebeğimi çıkarmak için kararlı olduğumu’ söyledim ve ‘İmza karşılığı çıkarabilirsiniz’ dedi.”

Yaşanan Sorunlar ve Sonuç

Sümeyra A., hastaneden çıkmak için yaşadığı zorlukları şöyle anlattı: “Kan tahlili yaptırdık, sonuç geldiğinde hemşireler, ‘Taburcu evraklarınızda imza eksik’ dediler. O gecede eve boş döndük. 8’inci günde, bebeğimizi ancak öğlen taburcu edebildik. Taburcu olurken bize ‘epikriz raporu’ vermediler. Raporu özellikle istedim ama ‘Hazır değil, yarın gelin alın’ dediler. Acıyı yaşayan aileler olduğu için bunu söylemeye utanıyorum ama çok şükür bebeğimin herhangi bir sorunu yok. O dönemde zayıfladı ve bazen sesinde ağlamaktan kaynaklı çatallaşma vardı. 7 günlük ayrılık nedeniyle biz de psikolojik bir etki kaldı.”

Bebeğini hastaneden çıkardıktan sonra güvenilir bir doktora götürdüklerini belirten Sümeyra A., “Doktor, ‘Bırak yoğun bakımı, bu çocuğun normal bir hastanede tedavi olmasına bile gerek yok. Sarılık var ama hafif bir sarılık, düzenli beslenmeyle geçer’ dedi. 2 saat beslenmeyle geçecek bir sarılık için çocuğumu yoğun bakıma yatırdılar. Yenidoğan Çetesi’yle ilgili haberleri gördükten sonra yaşadığımız durumu anladık ve adliyeye gelip, bahsi geçen doktor hakkında suç duyurusunda bulundum. Psikolojik olarak yaşadığımız sıkıntı dışında kalıcı hasar yaşamadık ama kim bilir 2018 yılından bu yana kaç bebek hayatını kaybetti, kaç bebek engelli kaldı” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenidoğan Çetesi Soruşturması: Sümeyra A.’nın Dramı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Giriş Yap

Haber Ülke ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!